Individuele coaching

Individuele coaching


Ik geloof dat ieder mens kan veranderen, als hij of zij dat wil. In mijn gesprekken werk ik volgens de principes van Transactionele Analyse (TA).

Mensen hebben in hun jeugd als reactie op hun omgeving hun gedrag, denken en voelen bepaald door middel van (onbewuste) besluiten. Deze besluiten kunnen zij later, indien zij dat zelf willen, bewust herzien door nieuwe besluiten te nemen over zichzelf, de ander en het leven.

Bij individuele coaching bepaal je je eigen leercontract, ongeacht of deze werk- of privé gerelateerd is. Je wilt bijvoorbeeld beter te grenzen leren stellen, of je minder leren aantrekken wat anderen van je vinden. Je voelt dat er als leider andere dingen van je verwacht worden dan als medewerker of je wilt op een volwassen manier leren lastige gesprekken aan te gaan met je teamleden. 

Als psycholoog en coach help ik je bewust te worden van je eigen script. Dit is je levensplan, overlevingsstrategie waartoe je ooit besloten hebt. Het is het verhaal dat je helpt betekenis te geven aan het verleden. Het levert je een draaiboek op om problemen in het heden aan te pakken en het voorspelt de toekomst.* 

Afhankelijk van je leervraag bestaat een individueel coachingtraject doorgaans uit zo’n vijf tot tien gesprekken van anderhalf uur tot twee uur. Soms wordt dat aangevuld met telefonisch of e-mailcontact en regelmatig geef ik ‘huiswerk’ mee.
* Definitie van Trudi Newton geciteerd in 'Einstein en de kunst van het zeilen'


 
Individuele coaching